top of page

Dé niet-te-missen-revue over humor in de oorlog: FrontTaal van Het Groote Oor


De mannen van "Het Groote Oor" dragen Zaba Kina vzw een warm hart toe. Dat mochten we in het verleden al eens ervaren. We zijn dan ook wat blij dat zij hun geesteskind speciaal voor onze vzw nog eens op de planken willen brengen. Kruis dus nu meteen donderdag 23 maart 2017 aan in je agenda en bestel je ticket voor de revue "FrontTaal".

Van 1914 tot 1918 raasde De Groote Oorlog door Europa. Het oorlogsgeweld en de daar-aan verbonden ellende, lieten niemand onberoerd. Theater en muziek hielpen de oorlog ook toen voor even vergeten.

Het Groote Oor dook in liedjesbundels van soldaten, oude volksromans, dagboeken, pamfletten, oorlogsmemoires, enz. en vond zo voldoende materiaal om een eigen oorlogsrevue te schrijven.

Kameraadschap

Via sketches en liedjes en een slim gebruik van filmbeelden, cartoons en klankopnames maakt Het Groote Oor de sfeer van de oorlog voor iedereen meer dan tastbaar. De kleine verhalen uit De Groote Oorlog die ze brengen zijn vaak hard, maar bevatten tegelijkertijd zo veel humor en dubbel-zinnigheden - à la guerre comme à la guerre - dat het nooit echt loodzwaar wordt.

FrontTaal is een ode aan kameraadschap, waarin zelfs plaats is voor een romantische toets. En die positieve noot blijft nog lang nazinderen.

Het publiek was vol lof over deze voorstelling en toonde dat met een minutenlange staande ovatie.op de première-avond in mei in het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol. Twee uitverkochte voorstellingen en een ellenlange wachtlijst van gegadigden later, trekken ze donderdag 23 maart 2017 speciaal voor Zaba Kina vzw nog eens hun uniform aan.

De opbrengst van de avond gaat volledig naar de projecten van Zaba Kina vzw in Boma, Congo D.R. Samen met de Congolese partner asbl Creroea werkt Zaba Kina vzw daar via onderwijs, gezondheidszorg, drinkbaar water en landbouw aan de toekomst van meer dan 700 kinderen, jongeren en de arme plattelandsbevolking.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page