Het Grote Oor treedt op voor ziekte van Duchenne

ARENDONK - De populaire cabaretgroep Het Grote Oor treedt komende zaterdag op voor het goede doel in zaal De Garve in Arendonk. De opbrengst van de show wordt besteed aan onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een ongeneeslijke spieraandoening. Ook het kind van Annick Faes (derde van links op de foto) lijdt aan de ziekte.

De show in Arendonk wordt georganiseerd door een werkgroep van vrijwilligers. Van links naar rechts: Marinus Van Rooij, Anne Feyaerts, Annick Faes, Kristin Maes, Karel Maes, Vic Maes en Leo Laurijssen.

Het Grote Oor brengt in Arendonk de voorpremière van zijn nieuwste show 'De fleur van de sleet', een mix van parodie, poëzie, humor en kolderieke sketches, overgoten met een stevige beat. De afgelopen jaren stond de groep op het podium in zowat alle uithoeken van de wereld, tot in de beroemde comedy club 'The Laugh Factory' in New York. Zanger is Jean Vanhoof, bekend als tv-tuinman in het VTM-programma 'Groene vingers'. De drummer is een Arendonkenaar: leraar Bart Raeymaekers.

De ziekte van Duchenne is een zeldzame spieraandoening die alleen bij jongens voorkomt. Het is een zogenaamde 'aftakelingsziekte'. Door de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en behandelingen is de levensverwachting van de Duchenne-lijders intussen een beetje gestegen, maar bijna niemand wordt ouder dan 30 jaar.

De avant-première van 'De fleur van de sleet' van Het Grote Oor vindt plaats op zaterdag 22 september in zaal De Garve in Arendonk. Aanvang: 20 uur.

ARENDONK - Het optreden van de cabaretgroep Het Grote Oor in zaal De Garve in Arendonk,

heeft maar liefst 4.525 euro opgebracht voor het goede doel. Het geld naar onderzoek voor

de 'ziekte van Duchenne', een ongeneeslijke spieraandoening die alleen bij jongens voorkomt

In Arendonk is de ziekte van Duchenne vooral bekend dankzij Peter Hulselmans, die dit jaar opnieuw deelnam aan de Duchenne Heroes.

#DeFleurvandeSleet

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square